Wednesday, 27 June 2012


LovelyWorks waar unieke en handgemaakte producten samenkomen.

De Maya vrouwen van San Angel hebben een grote kennis van de lokale planten en hoe deze te gebruiken zijn voor medicinale doeleinden. Deze kennis is doorgegeven door hun voorouders. Naast het medicinale gebruik, creëren ze ook body crèmes en shampoos, een traktatie voor huid en haar. Alle producten zijn biologisch afbreekbaar; alle planten worden met de hand geplukt en verwerkt tot crèmes, altijd met respect voor het milieu en hun culturele erfgoed. Dankzij dit werk kunnen ze hun kennis doorgeven aan de volgende generatie en tegelijkertijd de gemeenschap ondersteunen.Hun producten en kennis zijn uniek!

Ten noorden van de staat Guerrero, vlakbij de koloniale stad Taxco, op de top van een heuvel, ligt een klein dorp van 1000 inwoners genaamd Tecalpulco. De vrouwen van Tecalpulco vormen een productiecoöperatie. Deze bekwame ambachtslieden zijn de oorspronkelijke ontwerpers en makers van originele Mexicaanse sieraden. Ze werken heel hard vanuit hun huizen met het doel het behoud van de regionale ambachtelijke traditie en het creëren van een bron van werk zodat hun mensen thuis kunnen blijven, een alternatief voor de migratie naar de steden of naar de VS.
Zij hopen hun lokale ambachtslieden te kunnen verbinden met de internationale markt en op deze manier hun familie te ondersteunen en een toekomst te bieden aan hun kinderen.
Elk stuk is gemaakt met liefde en wordt gezien als een vorm van zelfexpressie.

Dan gaan we verder naar de indrukwekkende staat Chiapas, gekenmerkt door water, natuur en jungle en die haar schoonheid deelt met diverse etnische groepen.
De verschillende inheemse groepen die Chiapas hun thuis noemen zijn onder meer de Tseltal, Tsotsil, Ch'ol, Tojol-ab'al, Zoque, Chuj, Kanjobal, Mam, Jacalteco, Mocho, Cakchiquel en Lacandona, die nog steeds leven volgens hun tradities, taal en folklore.
Alle verschillende groepen hebben een diep respect voor het milieu en combineren hun inheemse geloof en magie met de meer moderne Mexicaanse cultuur.
Chiapas is ook beroemd om zijn ambachten. De Tojolabals maken diverse artikelen in hout en klei. De Lacandonas produceren rieten fluiten, hangmatten, netten, leren tassen, kleien poppen en kettingen van zaden. De Zoques zijn meesters in het maken van manden en speelgoed. Alle groepen zijn uitstekende wevers.
LovelyWorks brengt U vanuit Chiapas kleurrijke geweven kussenslopen, welke warmte en kleur brengen in ieders huis, alsmede prachtige sieraden, allemaal handgemaakt volgens unieke ontwerpen.

No comments:

Post a Comment